Poveste de vara – Eforie Nord

Cand am intrat in acest mic oras sau satuc, cum ii spun eu, numit Eforie, in partea dreapta m-am trezit cu o parte din Albania si in partea stanga m-am trezit cu o mica Spania. Printre stradute intortochiate am facut o alegere dupa buget, bineinteles, si am ales “locusorul” nostru. Da, da, asta am facut.

Dar ne-am trezit pe o straduta plina cu pomi si verdeata. Da, da, nu avem trotuare, dar trecem peste. Nimeni nu moare daca merge pe straduta cu gropi, asta este si frumos uneori ca suntem intr-un sat chiar daca administrativ este trecut oras”. Este o statiune altfel, cu multe “babe” si “mosi”, cu multe bunici vorbarete care ies pe strada si matura, beau ceaiul si cafea, iti povestesc despre Eforie, cum era, cu verdeata si curata si cum noi tinerii am stricat totul cu grandomania noastra. Pe afara este urat sa vezi niste case vechi, dar cand intri in ele, ba un covor frumos, o floricica sau  bufetul acela plin de bibelouri, nici un pic de praf, apropo, si lemnul masiv care miroase frumos, curatenie si parul grizonat, zambetul cald si un compot care te racoreste. Babutele noastra inchiriaza casutele si sunt cele mai primitoare. Nu le judeca, compara-le cu Grecia, unde cum stim foarte bine, inclusiv ospatarii si bucatarii au peste 65 ani.

Si totusi cand mergi pe strada mea miroase atat de frumos, miroase a vara, a floare de tei, a menta, a busuioc. Toate le gasiti pe strada, langa lipsa acelor trotuare.

Clientul roman este pretentios si are impresia ca eu trebuie sa le stiu pe toate. Ma intreba de mere si pere, eu nu stiam unde sunt si asa am inceput sa explorez.

Am descoperit ca la doar 250 metri de mine este un mic targ sau piata, cu niste doamne care au legume si fructe, chiar si un mic bazar, apropo, cu lucruri din Turcia, hainute si alte minunatii, ieftin totul. Tot in piata se gasesc si flori. Stii ce important este? Ca de multe ori venim cu ocazii speciale la mare si vrem sa oferim un buchet de flori, eee va spun ca la doar 250 metri in linie dreapta gasiti buchete de flori frumoase.

Fructe si legume bune. Pepeni multi vara si daca cumva ,prin absurd, ai uitat acasa sosete, slapi sau sandale, la bazarul acela gasesti orice ai nevoie cu un buget redus.

Da, da, avem si o croitorie langa si cateva frizerii.

Si mai nou o brutarie, mai in stanga, si patiserie cu dulcuri multe….si un magazin cu scule de pescuit.

Mai mergi 100 metri si te trezesti in centru cu restaurante, terase, magazine, deci incepe show, o muzica, o pizza, o inghetata, o haina, vata de zahar. Te trezesti ca le vrei pe toate, dar ce sa faci, esti in vacanta si meriti sa te alinti. Daca mergi doar inainte, in stanga se inchide show-ul un pic ca treci pe langa o biserica. Mergi pe langa un parc si teatrul de copii si in 100 m ajungi repede pe faleza. Acolo, ce sa vezi,  exact o mica Spanie sau Greciei: muzica buna, distractie, mancare gustoasa, tot ce ai nevoie pentru o vacanta perfecta.

Costa sau este scump, depinde de buget. Este singura statiune unde gasesti de toate.

ASA ca hai la Eforie !!!!

Dar daca mergi la dreapta., Doamne, Doamne, este un mic bazar turcesc, adica te trezesti in INSTANBUL. Ai de toate si te poti bucura de orice. Cobori pe aleea aceea din piatra si ajungi pe plaja Belona sau vraja marii, deci vorbim de o Eforie mica. In 30 minute te poti plimba peste tot, dar nu si cand este vara pentru ca ispita e mare.

Asa ca,  hai la Eforie si bucura-te de clipe  frumoase! Nu fi trist! Zambeste, e vacanta!

Traieste!!!!

S-ar putea să-ți placă și...

Rezerva acum

Vouchere de vacanta


This will close in 20 seconds